Team

Bjarne D. Wildschut

23 September 1996, 21 jaar

3e jaar HBO Mechatronica

LinkedIn

Al toen ik klein was vond ik het geweldig om dingen te slopen en uit elkaar te trekken om te kijken hoe het werkten en of ik het weer kon repareren.

Wat ik het leukst vind aan Mechatronica is het besturen van robots met behulp van software. Het geeft het gevoel van leven geven aan iets dat niet levend is. Ik ben het meest geïnteresseerd in Embedded, Robotica en Automatisering.

Tijdens mijn stage heb ik gefocust op het leren van Embedded programmeren, nu met de minor Adaptieve Robotics ben ik bezig met Robotica. In de toekomst lijkt het mij interessant om de automatisering kant van de Mechatronica te verkennen.

Als ik mijn opleiding heb afgrond ben ik van plan om een master in Bionica te gaan doen.


Dave van der Meer 

07 September 1995, 22 jaar 

3e jaar HBO Mechatronica

LinkedIn

Toen dat ik nog een klein kind was heb ik al over alles vragen gesteld. Dit is tot nu niet heel erg verandert want ik ben nu nog steeds erg nieuwsgierig. Ik wil alles begrijpen wat om me heen gebeurt. Ik studeer Mechatronica en zit in het derde jaar. Nu volg ik de minor Adaptive Robotics. Deze minor maakt het me niet alleen mogelijk om te begrijpen hoe zo een robot werkt maar ik krijg ook de kans om zelf een robot te bouwen en te programmeren. Dit geeft me het gevoel dat ik de toekomst naar ons toe kan brengen. 

Ik ben gefascineerd over robotica, vooral humanoide robots en hoe deze met hun omgeving en met mensen omgaan. Of humanoide robots in de toekomst in daadwerkelijkheid worden gebruikt of niet, weet ik niet. Maar ik denk dat deze technologie kan worden gebruikt om mensen te helpen die een prothese nodig hebben. Daarom wil ik graag na mijn studie Mechatronica op Fontys doorgaan met een master opleiding in biomechatronica. 


Jasper de Weger

09-02-1996

4e jaar ICT & Technologie

LinkedIn

Ik ben altijd al geinteresserd geweest in technische dingen. Ik heb altijd liefde voor wetenschap gehad en ben hier altijd al goed in geweest. Ik heb altijd goede cijfers gehaald, begreep nieuwe onderdelen al snel en dit is gebleven de rest van mijn onderwijs.

Na de middelbare school is mijn liefde voor computers en electronica echt begonnen. Met mijn vaardigheden en specifieke interesses heb ik gekozen om te gaan programmere, specifiek embedded programmeren. Ik heb altijd al interesse in robotica gehad, en toen de minor aan bod kwam die hier dieper op in ging wist ik al meteen wat ik wilde doen.

Nadat de minor afgelopen was, waar ik bij dit project betrokken ben geraakt, ben ik nog steeds deel van het team, omdat ik zeer enthousiast ben over dit project en ik meer en meer wil leren over robotica.


Karsten Vink

2 september 1996, 21 jaar

4e jaar HBO Mechatronica

LinkedIn

Vanaf jongs af aan ben ik al door techniek gefascineerd, altijd al bezig met dingen uit elkaar halen en te repareren. Ik ben ontzettend gemotiveerd om nieuwe dingen te leren en nieuwschierig in technologie.

Het mooie van mechatronica vind ik dat het het hele proces omvat, van mechanische onderdelen tot de software die uiteindelijk de robot laat bewegen. Robots intresseren mij enorm omdat ze door samen te werken met mensen heel veel voor ons kunnen betekenen. Voor mij is een robot nooit af, er is altijd nog ruimte voor verbetering om nog net wat sneller, nauwkeuriger en efficiënter te worden.

Ik wil bouwen aan een toekomst waar robots niet als eng en gevaarlijk worden beschouwd, maar aan een toekomst waar robots en mensen volledig samenwerken om zo het maximale uit zowel de mens als de robot te halen. In een flexibele fabriek horen robots niet in een kooi thuis maar zijn robots met sensoren uitgerust zodat ze om mensen heen kunnen werken.


Ruben Arts

16-Aug-1996

3e jaar HBO Mechatronica

LinkedIn

Het technische avontuur startte voor mij 2,5 jaar geleden toen ik begon met de studie Mechatronica. Vanaf dag een ben ik tevreden met deze studiekeuze. De lessen waren kort en mijn dagelijkse bezigheid bestond vooral uit projecten.

De softwarekant van de opleiding trok mij het meest. Tijdens mijn stage kwam ik er achter dat ik niet alleen maar software wil doen. Mijn software moet ook interactie hebben met de omgeving. Hierdoor is mijn intresse voor robots ontstaan. Robots hebben altijd te maken met een ingewikkelde omgeving waar ze op moeten inspelen.

Dit is de reden dat ik met dit project gestart ben. Het geeft me de mogelijkheid om meer te leren en gebruik te maken van de nieuwste robotechnologieën. Ook de Robocup is een groot pluspunt aan het project omdat dit betekent dat er een strenge deadline is. Door het spel wordt je extra gemotiveerd om extra te presteren. Ook de mogelijkheid om de ontwikkelingen en uitvindingen van andere landen te zien vind ik erg interesant.

De mogelijkheid om in een groep kennis en ervaring van anderen te combineren is het leukste aan het werken in een team. Het is dan wel de bedoeling dat iedereen in het team gemotiveerd is en wil presteren. Ik denk dat we met dit team een erg goede kans maken om deze samenwerking voor elkaar te krijgen. Aangezien het vantevoren bekent was dat dit een van de zwaarste projecten zou zijn en je zelf kan kiezen of je mee doet, ga ik er vanuit dat iedereen in dit project ook echt wil.

Dit geeft de mogelijkheid om meer te doen in minder tijd. En uiteindelijk ook het winnen van de Robocup.


Tico Laugs

17 Februari 1998, 20 jaar

3e jaar HBO Mechatronica

LinkedIn

Al vanaf een jonge leeftijd wilde ik weten hoe de wereld in elkaar zit. Het eerste wat ik altijd deed (en nog steeds doe) als ik nieuw speelgoed kreeg was het uit elkaar draaien om het mechanisme aan de binnenkant te bekijken, en vaak te veranderen om het leuker te maken. Zoals men wel eens zegt ‘mannen worden niet volwassen, hun speelgoed wordt alleen duurder’, tegenwoordig doe ik zo’n dingen als een robotarm een ‘perfect’ pilsje laten inschenken [1]

Zowel tijdens mijn stage en als mechatronica student heb ik geleerd dat het belangrijk is om samen te werken met mensen van verschillende achtergronden en met verschillende standpunten. Diverse projectgroepen bedenken nieuwe en unieke oplossingen voor problemen.

Ik vind het belangrijk om af te maken waar ik aan begin, ik zou liever tot na de deadline werken om iets echt innovatiefs op te leveren dan iets opleveren wat maar half af is.

Na het behalen van mijn bachelor diploma wil ik mijn deel doen in het innoveren van de wereld van de techniek in een schone en veilige manier. Ik wil een werkveld vinden waar ik het verschil kan maken door robots de saaie, vieze, gevaarlijke en dure banen te laten doen. Dit stelt de mens instaat om zich te richten op het ontwerpen en innoveren van nieuwe dingen

[1]: Bierschenk robot